Mierea de albine este ingredientul unic al sanatatii organismului tău.
Mierea de albine EDESIA, ingredientul cheie al gustului unic, este iubită la ceaiul savurat cu paine prajita si unt, alături de familie si prieteni sau în limonada proaspăt indulcita, servita alaturi de vafe, clatite, prajituri.
Alege să consumi zilnic acest aliment natural, produs intr-o uzina ecologica vie, din polenul florilor adunat cu harnicie de albinute.
Sortimente de miere de albine
Miere de albine Salcam
Este o miere de albine monoflora, transparenta cu o aroma subtila de floare de salcam. Ca aspect aceasta este fluida si vascoasa; procesul de cristalizare poate sa apara uneori intr-o proportie mai mare sau mai mica functie de vecinatatea florala prezenta in momentul culesului.
Sunt multe tipuri de miere de albine, fiecare cu proprietatile ei specifice, insa mierea de albine de salcam este singura care poate fi numita tonic general, trateaza astenia si nevrozele si calmeaza tusea.
Dintre toate sortimentele, mierea de salcam este singura care are un continut mai mare de fructoza – de 41,7%. Mierea de salcam are pH-ul 4 si contine in total 435 de substante printre care zaharoza si maltoza 10% si glucoza 34,7%.

Contine: Vitamine – B1, B2, B6, B12, flavoane, flavonoide, enzyme, fitohormoni, compusi aromatici, compusi ai azotului, dextrina si acizi organici ca – lactic, oxalic, citric, malic.
Miere de albine Tei
Mierea de tei este o miere monoflora produsa din nectarul florilor de tei care poate fi recunoscuta foarte usor dupa aroma dulce-lemnoasa pe care o are cat si dupa culoarea galbuie-rosiatica. Acest tip de miere face parte din categoria celor mai apreciate sortimente, fiind bogat in aminoacizi si vitamine, iar in compozitia ei se gasesc granule de polen, uneori si in proportie de 70-80%.
Contine: vitamine – mai ales vitamina B1, granule de polen, tanin, mucilagii, farnesol, aminoacizi, flavonoizi, sesquiterpene, si uneori mana (substanta lipicioasa pe care o secreta coniferele).

Miere de albine Poliflora
Mierea de albine poliflora este deosebita fata de cea monoflora din foarte multe puncte de vedere. Fiind obtinuta din nectarul cules de albine de la mai multe tipuri de plante, culoarea si aroma variaza foarte mult in functie de specia de floare predominanta.
Mierea poliflora este un aliment complet si complex datorita diversitatii polenului din care provine, ingloband astfel nectarul de la zeci sau chiar sute de plante care au si scopuri medicinale. Acest sortiment natural contine vitamine ca B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K, s.a., minerale – Ca, Mg, Fe, Bor, enzime si acizi organici (acid lactic, acid gluconic).

Miere de albine Rapita
Rapita este o planta salbatica bogata in minerale (bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), carbohidrati, lipide, glucide, proteine, betacaroten si vitamine precum A, B1, B2, B3, C – proprietati pe care albinele le aduna din nectarul plantei si ni le ofera prin miere.
Mierea de rapita se deosebeste de celelalte sortimente prin culoarea alb-galbuie si prin textura cremoasa despre care unii consumatori ar spune ca seamana cu untura de porc. Acest tip de miere se cristalizeaza foarte repede, la cateva zile dupa ce a fost extrasa. Datorita perioadei in care este produsa, si anume primavara, mierea de rapita are un nivel de umiditate ridicat.

Miere de albine Floarea soarelui
Mierea de floarea-soarelui este o miere monoflora (adica albinele au cules nectarul de la o singura specie de floare), cu o culoare deosebita de galben inchis sau auriu si un gust fructat ce te duce cu gandul direct la toamna. Acest sortiment este cel mai energizant datorita florii din care albinele iau nectarul, deoarece este o planta care urmareste soarele si ii capteaza energia.
Continut: In componenta mierii de floarea soarelui gasim vitaminele E, P si B, uleiuri volatile, lecitina, flavonoizi si substante minerale.
